Beste klanten,

Het zal u niet ontgaan zijn, de maatregelen i.v.m. Covid-19 zijn aangescherpt door de overheid.

Dit betekent voor uw fysiotherapeutische behandeling dat wij bij 1-op-1 behandelingen in de behandelkamer als behandelaar een mondkapje dragen. Ook van u verwachten wij dat u uw eigen mondkapje bij binnenkomst op heeft en dat u deze bij ons in de praktijk draagt. Neem hierbij twee grote handdoeken mee.

Bij twijfel over uw gezondheid laat u zich testen bij de GGD en belt u uw afspraak af. Wij hebben de mogelijkheid om u op afstand via beeldbellen te ondersteunen, mocht dat nodig of wenselijk zijn. Voor de sport: Bij binnenkomst draagt u uw mondkapje. De 1,5m maatregel is niet veranderd.

De sportgroepen zijn al gehalveerd en u raakt zo weinig mogelijk aan. Wij reinigen geregeld de apparatuur en andere contactpunten. Wij hebben alles op afstand staan zodat u de ruimte heeft en de afstand tot elkaar kunt hanteren. In de oefenzaal is vooralsnog geen mondkapje vereist omdat wij onderling afstand kunnen bewaren. Wij zorgen voor een goede ventilatie. Dit alles om u en onze veiligheid te borgen.

Wij zijn tot op heden onze klanten erg dankbaar voor de medewerking in de maatregelen die we nemen.

Respecteer alstublieft de maatregelen en let goed op u zelf en vooral ook elkaar!!

EPTE® therapie helpt bij (chronische) peesklachten!

Heb jij al langdurig één van deze klachten?
• Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
• Pijn aan de achillespees (achillodynie)
• Chronische elleboogpijn (tenniselleboog of golfersarm)
• Chronische schouderpijn (supraspinatus pees)
• Hielspoor (plantaire fasciopathie)

Dan kan EPTE therapie voor jou de oplossing zijn!

Een speciaal opgeleide spier-pees expert kan jou helpen met een effectieve combinatie van therapievormen, zoals bijvoorbeeld EPTE gecombineerd met oefeningen om de pees weer goed belastbaar te maken.

Epte therapie

Wat is EPTE® therapie?

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.
EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelasting letsels.

De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainings- programma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

“Wat ben ik blij dat ik van die vervelende chronische achillespees pijn ben verlost.
Ik kan weer pijnvrij de hond uitlaten en kan zelfs m’n favoriete hobby hardlopen weer beoefenen!”

Marieke van Els

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. Jij kunt meekijken naar het echobeeld.

De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Voordelen van EPTE® therapie

• Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.
• Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel.
• Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. 
• De behandeling is nagenoeg pijnvrij.
• Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel.
• Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie.

Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.

Heb jij spier- of peesklachten?

Blijf je last houden van pijn bij bewegen?
Of komen de klachten steeds terug?
Heb je wellicht al therapie gehad zonder het gewenste effect?

Dan kan EPTE therapie jou helpen!

Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelfs bij al maanden bestaande chronische peesproblemen.

Onze Epte therapeut is speciaal voor EPTE opgeleid. Vraag gerust om advies en de behandelmogelijkheden.

De kosten voor de Epte behandeling zijn een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en worden dus vergoed door uw verzekeraar mits u hiervoor bent verzekerd. 

Artikelen Epte voor wetenschappelijke onderbouwing 

Fysiotherapie De Vries werkt sinds 2018 samen met Annatommie MC. 

DE VISIE VAN ANNATOMMIE: "Wij vinden het voor de patiënt belangrijk dat voor of tijdens het revalidatietraject van de door ons geopereerde patiënten contact is met de lokale of regionale fysiotherapiepraktijken. Hiervoor heeft Annatommie mc het fysionetwerk opgericht, met als doel om fysiotherapiepraktijken te ondersteunen in de behandeling van hun patiënten "

Wij zijn met onze praktijk opgenomen in dit netwerk. 

Fysionetwerk Annatommie

Per 2 november 2020 gaan wij vanuit onze nieuwe vestiging aan de Hagesteinsestraat 1, 4125TH te Hoef en Haag ook onze fysiotherapeutische zorg aanbieden.
Op deze locatie in het Gezondheidscentrum Hoef en Haag, zullen we gaan samenwerken met de Huisartsenpraktijk Hoef en Haag en diverse andere zorgverleners.
In eerste instantie gaan we werken vanuit een noodvoorziening. Later vanuit een nieuw te bouwen gezondheidscentrum in het centrum van Hoef en Haag.
We houden jullie op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen.

Bezoek onze nieuwe website: www.zorginhoefenhaag.nl